Kiállítás

2023.04.28. 19:52

Újabb csodálatos óvónő mutatkozott be Kunszálláson – galériával

Almási Zsuzsanna akvarellfestő és óvónő munkáiból nyílt kiállítás csütörtök délután a kunszállási faluházban a Csodálatos Óvónénik rendezvénysorozat keretében.

Horváth Péter

Balról: Horváthné Gellért Emőke Anna és Almási Zsuzsanna

Fotó: Horváth Péter

A művésznő elmondta, hogy a festészet észrevétlenül lopózott az életébe és annak nélkülözhetetlen részévé vált. Szappanos István festőművész szakkörében sajátította el az akvarellfestés alapjait és fortélyait. Alkotótáborok résztvevőjeként megfigyelte neves művészek alkotó tevékenységét és kedvet kapott a pasztell képek és szénrajzok készítéséhez is, de az akvarellfestés örök szerelem marad számára.

Műveiben szívesen ábrázolja a régi idők használati tárgyait, a régiségeket, mert fontosnak tartja megörökítésüket az utókor számára. Arról is szólt, hogy szereti a természetet, melynek ábrázolása mindig újabb és újabb kihívásokat állít a festő elé.

Évek óta alkotótáborok résztvevője, így a Népfőiskolán, a Kárpát-medencei Pedagógusok Alkotó táborának is. Itt született meg a gondolat, hogy alkotásain a magyar nép kincsei, a Hungarikumok megjelenjenek. A téma kimeríthetetlen, így még számtalan kincs vár megalkotásra.

Kecskeméten az Örömfestők csoport vezetőjeként örömfestő alkalmakat szervez, melynek során jó hangulatú plein air festéseken vesznek részt a csoport tagjai. Meglátása szerint a közös alkotás mélyíti a közösséghez tartozás érzését. Alkotásaikat lehetőség szerint igyekeznek kiállítások alkalmával is bemutatni.

A festés révén került kapcsolatba a Montázsmagazinnal, ahol újságíróként is kipróbálhatta magát: neves festőkkel készített  interjúkat és kiállításokról szóló beszámolókat is. Hangsúlyozta, hogy nagyon hálás a festés adta örömökért, élményekért, sikerekért és barátságokért, mert ettől eseménydús és tartalmas az élete.

Almási Zsuzsanna köszöntőjében kiemelte a tehetséggondozás fontosságát. Elmondta, hogy óvónői munkája során nagyon izgalmasnak találta a kis tehetségek felfedezését és kibontakozásuk segítését, kreativitásuk, szépérzékük fejlesztését.

Az eseményen fiatalok műsorát láthatta a nagy számú érdeklődő: a kiállításon Eszik Noel, Krémer Máté, Kiss Virág, Nagy Aliz és Farkas Molli működtek közre. Farkas Molli és Kiss Virág táncát Baranyi kitti tanította be. A fellépőknek a művész egy-egy akvarell festményt ajándékozott.

A Csodálatos Óvónénik kulturális rendezvénysorozatot Horváthné Gellért Emőke Anna, a Kunszállási Mosolyvár Óvoda és Bölcsőde vezetője hívta életre az óvónői szakma népszerűsítésére, különös tekintettel a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében. Horváthné Gellért Emőke Anna szerint az óvónők között kivételes tehetséggel megáldott szakemberek találhatók, akik szakmájukon túlmutatóan is rendkívüli értékeket közvetítenek. Ezek megmutatására szolgál a rendezvénysorozat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!