Ünnepség

2023.04.01. 19:26

Jubileumi gálával ünnepelték a solti Vécsey iskolát – galériával

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelték meg a Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth utcai székhelyén 50 évvel ezelőtt felépült emeletes iskolaépület jubileumát.

Lencsés P. Anna

Az 50 éves iskolát ünnepelték.

Fotó: Lencsés P. Anna

 A zsúfolásig telt művelődési házban köszöntőt mondott Németh István, Solt polgármestere, aki egykori vécsey-s diákként szintén ebben az intézményben kezdte iskolai tanulmányait. A Bajai Tankerületi Központ vezetőjének, Sárosi Magdolnának köszöntőszavait Kapinya Tamás gazdasági vezető olvasta fel az ünnepi alkalmon.

– Székhelyünk épülete 50 éve áll töretlenül, s ezalatt több ezer gyerek került ki iskolánk falai közül, s váltak becsületes, dolgos felnőttekké. Vannak köztük tehetséges művészek, sportolók, ügyes iparosok, kétkezi munkások, derék pedagógusok, mérnökök és orvosok. Hogy mai példát mondjak, intézményünk jelenlegi pedagógusainak a fele mind-mind a mi iskolánk tanítványai voltak. Büszkén vallom magamról, hogy én is a Vécsey Iskola diákja voltam egykor – emelte ki köszöntőjében Sánta Edit, a Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

– Vannak ma is, akik azt gondolják, hogy a pedagógia ma már tudomány és leginkább technika kérdése, és az iskola teljesítménye az egy tanteremre jutó interaktív táblák, számítógépek és laptopok számának függvénye. Ezzel szemben én azt gondolom, hogy a nevelés és az oktatás mindenekelőtt emberi kérdés – fogalmazott Sánta Edit, majd felsorolta a Vécsey iskolát vezető elődeit, akik személyes példájukkal, munkájukkal járultak hozzá az 50 év sikereihez. Gudszentné Széphegyi Andrea és Zentai Gáborné igazgató asszonyokat virággal köszöntötte az ünnepen. Fazekas Béla és Madár István néhai igazgató urak, elhunyt pedagógusok és diákok emléke előtt is együttesen tisztelegtek a résztvevők néma felállással.

Végül Sánta Edit köszönetet mondott mindazoknak, akik anyagi támogatásukkal vagy munkájukkal hozzájárultak a Vécsey iskola 50 éves évfordulójának programjaihoz. Ezt követően színes és szórakoztató gálaműsor következett, amelyben az iskola alsós és felsős tanulói, a művészeti iskola növendékei, volt vécsey-s diákok is felléptek. A rendezvény az iskola nyugdíjas és jelenlegi pedagógusainak múltidéző műsorával és közös énekkel zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!