Mulatság

2023.02.23. 19:16

Farsangi koncertet adtak a tanárok és a diákok Tiszakécskén – galériával

Minden évben farsangi koncertet ad a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskolája. A vírushelyzet miatt azonban két évvel ezelőtt volt utoljára ilyen rendezvényük. Most fergeteges koncertet adtak a diákok és a tanárok.

Szentirmay Tamás

Fergeteges koncertet adtak a tanárok is

Fotó: Szentirmay Tamás

Sokan voltak kíváncsiak a köznyelven zeneiskolaként nevezett iskola koncertjére, ahol nemcsak a diákok, de a tanárok is jelentős szerepet vállaltak a siker érdekében. Aki csak úgy toppant be, az is észrevehette, hogy farsangi koncertről van szó, mert szinte minden résztvevő jelmezbe öltözött. A nagy számú közönség először a legkisebbeket láthatta, akik énekeltek. Voltak szóló bemutatkozások, de csoportosan is előadtak zeneszámokat a diákok és a tanárok egyaránt.

Bögös Dániel tagintézmény-vezető elmondta, hogy a farsangi koncert az iskola legnagyobb rendezvénye. Legutóbb 2021. február 21-én tudták megtartani, a koronavírus miatt az elmúlt két évben erre nem volt lehetőség. Egy ilyen program megmozgatja az egész intézményt, tanárokat, diákokat, szülőket és a helyi közösséget is. Ez a koncert más volt, mint egy átlagos hangverseny, mert a klasszikus zene helyett a humor dominált. A zeneiskolába 204 tanuló jár, ami az elmúlt évekhez képest a legmagasabb szám.

Az utolsó szám meglepetés volt, a tanárok az elmúlt év egyik legnagyobb slágerét mutatták be, mégpedig Korda György Reptér című számát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!