Nagykőrös

2023.01.23. 19:06

Már lehet jelentkezni az Arany Balladamondó Versenyre

Március 3-án és 4-én megrendezi a XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt, amelyre már leadhatóak a jelentkezések.

Horváth Péter

Képünk a XIV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Verseny Gálaesten készült

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Nagykőrös Város Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ március 3-án és 4-én megrendezi a XV. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Versenyt. Ezért felhívással fordul az ország valamennyi középiskolájához (gimnáziumokhoz, technikumokhoz, szakképző intézményekhez és művészeti oktatást folytató középiskolákhoz, melyek bármely fenntartásban működnek), valamint a hazánkkal szomszédos országok magyar tannyelvű, azonos iskolatípusú és évfolyamú középiskoláihoz, hogy tegyék lehetővé a 14-19 éves (9-13. évfolyam) tanulóik számára a részvételt. A verseny helyszíne a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ (2750 Nagykőrös, Szabadság tér 7.) lesz.

A verseny anyagának része egy kötelezően választható Arany János ballada a következők közül: A hamis tanú, Tetemrehívás, vagy Vörös Rébék. Emellett egy szabadon választott Arany-balladával nevezhetnek a versenyre a fiatalok. A legeredményesebb versenyzőket a zsűri arany, ezüst és bronz fokozattal és pénzjutalommal díjazza, a hat különdíjast pedig értékes tárgynyereményekkel jutalmazza.

Nevezni a hiánytalanul kitöltött nevezési lappal és a részvételi díj átutalásával lehet. Nevezési határidő február 3., péntek. A nevezés további feltételeiről és a jelentkezés részleteiről a www.korosikultura.hu honlapon lehet bővebb információt találni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!