Zene

2023.01.28. 19:55

Kiválóan szerepeltek a bácsalmási zongoristák a bajai versenyen

A napokban rendezték meg a negyedik zongora etűdversenyt a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolánál.

Juhász Jenő

Bundula Marcella tanárnő az arany minősítésű tanítványokkal

Forrás: Beküldött fotó

Ezzel az eseménnyel – immár a második alkalommal – az egykori és felejthetetlen kollégára, Dankó Józsefre is emlékeztek a zenekedvelők. A rendezvény magas színvonala méltóképpen tükrözte azt a szellemiséget, elhivatottságot, amely művészetében és zenepedagógiai munkásságában mindvégig jelen volt – olvasható a bácsalmási zongoratanárnő, Bundula Marcella közösségi oldalán. 

A bácsalmási zongoristákat öt növendék képviselte, és mindannyian dobogós helyezéssel térhettek haza. Arany fokozatú díjazásban részesítették Osztrogonácz Lorinát, Saláta-Ugrai Lázárt és Zeke Dorinát. Ezüst fokozatot kapott Balla Olivia, Frittman Fanni pedig bronzminősítéssel büszkélkedhet. 

Zeke Dorina maximális pontszámával elnyerte a Dankó József nagydíjat is, ami a verseny fődíját jelenti. A zongoristák legfiatalabb fellépője szintén bácsalmási volt, Saláta-Ugrai Lázár személyében. 

A szülők nagyon büszkék a kimagasló eredményekre és köszönetüket fejezik ki a bácsalmási zenepedagógus odaadó és lelkes munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!