Kultúra

2022.12.05. 14:39

Versekkel ünnepelték az adventet Kunszentmiklóson – galériával

Nagy érdeklődés mellett zajlott idén is az adventi versünnep Kunszentmiklóson, mivel nagyon sokan érezték úgy, hogy a karácsonyi rohanást lelassíthatják a versek, a zongoradallamok segítségével.

Gulyás Sándor

Tóth Péter Lóránt versvándor szervezte meg a versünnepet

Fotó: Gulyás Sándor

A versünnep megszervezője ezúttal Tóth Péter Lóránt versvándor volt. A program résztvevői a korábbi évek gyakorlatának megfelelően fehér abroszos asztaloknál pislákoló mécsesek, forralt bor, tea mellett hallgathatták meg a fellépők műsorát a Varga Domokos ÁMK színháztermében. Az adventi versünnepen Baki Eszter, Banyák Gyula, Dezső Dóra, Hajvert Ákos, Honti Roland, Jánosi Márton, Kovács Lídia, Mizsei Lelle, Mizsei Molli, Perdy-Fazekas Brigitte, Szűcs Luca, Szűcs Miklós, és Tóth-Péter Lóránt lépett színpadra. 

Az előadók Petőfi Sándor, Reményik Sándor, Váczy Mihály, Horváth István legszebb verseiből válogattak. A rendezvény keretében köszöntötték a Kunszentmiklósi Versmondó Stúdió egykori tagjai Balogh Mihályt, a versünnep lelki motorját, aki tizenkét évig szervezte az adventi és tavaszi rendezvényt, egyben ellátta a műsorvezetői feladatokat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!