Balatoni Kata

2022.12.10. 15:38

Kecskemétre érkezett a Csillagrege könyvbemutató turnéja – galériával

A megyeszékhelyen szombaton délelőtt volt Balatoni Kata interaktív könyvbemutatójának soron következő állomása. A Csillagrege című énekes-dalos könyv turnéjának kecskeméti helyszíne a Szórakaténusz Játékmúzeumban volt, ahol a gyerekekkel való közös játék és éneklés tette feledhetetlenné az eseményt.

Szalay Tamás

Balatoni Kata (középen) interaktív könyvbemutatója nagy sikert aratott

Fotó: Szalay Tamás

A kecskeméti színtér csak egy abból a húsz turnéállomásból a Kárpát-medencében, ahol az író bemutatja könyvét. Az adventi ünneplés alkalmát megragadva, a Kecskeméti Barackvirág Evangélikus Óvoda növendékeinek táncelőadással készültek a vendégeknek. A felkészítő pedagógus, Demeterné Tarsoly Erika és az intézményvezető, Oldal Henriett vezényletével adták elő a kicsik énekes-táncos produkciójukat.

A Csillagrege a szerző ötödik könyve. Balatoni Kata eddig kizárólag pedagógusoknak írt módszertani szakkönyveket. Ez az első olyan munkája, ami családok számára íródott, de a megalkotáskor törekedett arra, hogy akár az oktatásba is beépíthető legyen. 

Ahogy a szerzőtől megtudtuk, több éves kutatómunka előzte meg a könyv létrejöttét. Az írót az inspirálta a mű megírására, hogy bár adventi énekekben nagyon gazdag a magyar kultúra, sok intézmény és család számára mégsem ismertek ezek a dalok. 

Balatoni Kata ezt az űrt akarta kitölteni könyvével, ami segít megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel és a szülőkkel az adventi énekeket. A kötetben közel 50 dal, több mint 30 mondóka és köszöntő van összegyűjtve. Az irodalmi alkotást áthatja a keresztény eszmeiség mibenléte és a dalok vallási tanításai. 

A szerzőnek pedagógusként és anyaként egyszerre kellett szerepet vállalnia a könyv létrejöttében, hiszen ezt a szakrális világot a megfelelő hangnemben kellett a gyerekek elé tárni. Az író saját bevallása szerint ez okozta a legnagyobb kihívást a könyv megírásakor. Balatoni Kata az alábbi szavakkal foglalta össze a címnek, a Csillagregének a lényegét:

„Ahogy a csillag elvezette az emberiséget Jézushoz és az igaz szeretethez, úgy a Csodaszarvas elhozott minket magyarokat a Kárpát-medencébe, és ez az út, amit a jövőben is követnünk kell.”

A könyvbemutató turné december 17-ig tart, minden nap új helyszínen. A következő napokban még Budapesten, Szombathelyen, Komáromban, Temesváron, Szászrégen, Désen és Nagybányán lehet majd találkozni a szerzővel és megismerkedni a könyvvel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!