Zene

2022.12.12. 20:54

Karácsonyi dallamok csendültek fel a Halas Concert Band adventi hangversenyén – galériával

Tejesen megtelt a Kertvárosi Általános Iskola sportcsarnokában a nézőtér és a lelátó is, amely néhány órára igazi koncertteremmé változott vasárnap este, ahol a Halas Concert Band tartott nagysikerű adventi hangversenyt. Népszerű karácsonyi zeneművek csendültek fel, átadták az idei zenei díjakat, valamint a zenekar támogatóinak járó elismeréseket is.

Pozsgai Ákos

A Halas Concert Band hangversenyének a Kertvárosi Általános Iskola adott otthont

Fotó: Pozsgai Ákos

A hangverseny nyitányaként karácsonyi dalok hangzottak el a zenekar rézfúvós kamaraegyüttese és a harsonások előadásában, felcsendült egy rövid részlet a Diótörőből a fuvolisták tolmácsolásában, majd Kohi Jasmine szavalta el Aranyosi Ervin: Karácsonyi tűz körül című versét, melyhez legvégül csatlakozott az egész zenekar a Csendes éj dallamával.

Az adventi hangverseny háziasszonya és műsorvezetője, Hamza Barbara, kamaraművész, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola fuvolatanára, a Halas Concert Band oszlopos tagja volt, aki konferálásával az elhangzott zeneművek megszületésének körülményeiről és az alkotó zeneszerzők életművéről is rövid képet kaphatott a közönség a felcsendülő muzsika nyújtotta zenei élményt kiegészítve.

Lauer Zsolt, harsonaművész, karnagy vezetésével a Halas Concert Band előadásában Bizet, Csajkovszkij, Ennio Morricone, Earth, Wind & Fire, és ABBA Gold slágerek csendültek fel.

Átadták Az Év zenésze díjat is, amelyet a Halas Concert Band azzal a céllal alapított, hogy jutalmazzák a kiválóságot, a tettrekészséget, és a közösség érdekében végzett munkát. A díjazottat az együttes titkos szavazással választja, a szavazás eredményét a kihirdetés pillanatáig a zenekar tagjai sem tudták. Az idei díjazott Pertics Lajos basszus gitáros volt, aki Lauer Zsolttól vehette át az Év zenésze díjat.

Elismerték Molnár Ferenc klarinétos, a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar Egyesület elnöke munkáját is, aki már több mint egy évtizede végzi kitartó és elkötelezett feladatát, azon kívül, hogy a Halas Concert Band oszlopos tagja is. Elismerést kapott Dr. Kovács Tamás, belgyógyász szakorvos, trombitaművész is, aki rendezvényszervezőként is segíti az együttes működését.

Korábban a Covid, most pedig az energiaválság jelentett komoly kihívást a zenekar számára, hogy fűtött koncerthelyiséget találjanak az adventi rendezvényre, ebben volt komoly segítségre Laskovicsné Terzics Edit, a Kertvárosi Általános Iskola igazgatója, aki szívügyének tekintette a koncert megvalósulását és kollégáival sokat tett érte. Munkáját külön elismerték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!