Művészet

2022.11.18. 18:54

Megnyílt a Bajai Festők és Kézművesek Baráti Egyesületének idei utolsó kiállítása – galériával

A Bajai Festők és Kézművesek Baráti Egyesülete évzáró kiállításának témája az őszi szerelem festők számára. A 15 festő közel 30 alkotását a Turisztikai Központban tekintheti meg a közönség. A tárlatot dr. Zsom Marianna festőművész nyitotta meg a napokban.

Márton Anna

Vass Zsuzsa a Bajai Festők és Kézművesek „Baráti” Egyesülete elnöke

Fotó: Beküldött fotó

– A Bajai Festők és Kézművesek Baráti Egyesületének ez az évi utolsó tárlata mert a kényszerű bezárás miatt tavaszig nincs rá lehetőség, ezért is nagyon nagy szeretettel készültünk az ősz é az őszi szerelem témájához kapcsolódva erre a tárlatra. Nagyon sokféle technikájú alkotásokat hoztak alkotótársaim, sorban küldözgették nekem minden nap. Örömmel készültem fel mert a félporcelántól az olajfestményig, a tusrajzig itt nagyon sokféle módon ragadták meg és fejezték ki ezt a szép témát – mondta el a baon.hu-nak dr. Zsom Marianna festőművész.

A tárlatot dr. Zsom Marianna festőművész nyitotta meg.
Fotós: Beküldött fotó

– A kiállítás témája sok mindent magába foglalt mert az ősz mindenkinek a kedvenc évszaka, ha másért nem is akkor avar illata, a színek a potyogó falevelek mindannyiunkat magával ragadja és a festőink szemével láthatjuk hogy, kinek mit jelent az ősz szerelme. Az absztrakttól a tájképen át többféle témájú képeket láthatók. A festőkhöz csatlakozott egy keramikus is, aki fali képeket készített, mindenki a saját látásmódjában dolgozta fel ezt a témát, szabadon választott technikával – mondta Vass Zsuzsa elnök. 

Az idei évet az ébredés időszakának értékelte. A tárlat november 24-ig látható a Turisztikai Központban, a Petőfi-szigeten. Az elmúlt hosszú évek után, a tilalmakat követően folytatták a tevékenységüket. Bár van aki lemorzsolódott, de több új taggal bővült a művészkedvelő csoport. Egy Németországból hazaköltözött festő házaspár ezen a kiállításon mutatkozik be, rajtuk kívül még kézművesek is csatlakoztak, jelenleg közel ötven taggal büszkélkedhet a Bajai Festők és Kézművesek „Baráti” Egyesülete. A Magyar Kézművességért Alapítvány Betlehemi pályázatára három egyesületi tag alkotásával pályáznak: Osztrogonácz Erzsébet gyöngyfűző, Kalocsa Erzsébet kerámiáival és Vass Zsuzsa a fafaragásos munkájával. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!