Kiállítás

2022.11.03. 19:37

Kecskeméti óvodások kalandoztak az illatok birodalmában – galériával

Szombatig még látogatható Kecskeméten, a Hírös Agórában az Illatok kalandjátéka, az orrot próbára tevő szédületes interaktív kiállítás. A nem mindennapi programra csütörtökön az Angyalkert ovisok is ellátogattak.

Sebestyén Hajnalka

A játékos kiállítást nagyon élvezték a gyerekek

Fotó: Bús Csaba

Az illatkalandot nyújtó tárlatot az elmúlt napokban, hetekben iskolás- és óvodás csoportok, családok, baráti társaságok egyaránt felkeresték. Nagyszerű élményekkel gazdagodtak, miközben tanultak is.

A játékos kiállítás egy izgalmas felfedezés az illatok titokzatos világába. A kaland során a résztvevők kideríthetik, hogy képesek-e felismerni és megnevezni a különféle illatokat, miközben játszva tanulhatnak a szaglás és szagérzékelés bámulatosan összetett jelenségéről. 

A kiállítást járva a látogatók bevezetést nyernek a szaglás tudományába, az orrok és ormányok titkaiba, a legmeglepőbb illatok és szagok csodálatos világába. A játékos illatfeladványok megfejtése mellett megismerhetik az illatmemória működését, az illatok és az ízek különleges kapcsolatát, felidézhetik rejtett illatemlékeiket, valamint rácsodálkozhatnak az állati szimatverseny győzteseinek lenyűgöző képességeire.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!