Programajánló

2022.10.02. 19:37

Nemcsak könyvbarátokat várnak a kecskeméti könyvtári napokra

Hétfőn veszi kezdetét az Országos Könyvtári Napok, mely vasárnapig változatos programok sokaságát kínálja online és offline térben. Az előző évekhez képest sokkal gazdagabb a programválaszték, érdemes már előre szemezgetni belőle.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb embert megmozgató egyhetes rendezvénye, az Országos Könyvtári Napok idén október 3-9. között tart. A rendezvény idei mottója: Esély – Egyenlőség – Könyvtár. Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár is csatlakozik a programhoz, keddtől vasárnapig.

Az eddigiekhez hasonlóan nemcsak a Piaristák tere 8. szám alatti központi könyvtárban, hanem a város különböző részein található fiókkönyvtárakban is lesz miből válogatni. A környezettudatosság és az egészséges életmód témakörei idén is kiemelt figyelmet kapnak a hét során. 

Látogatók előadást hallgathatnak meg a vegán és vegetáriánus táplálkozásról, és csatlakozhatnak a könyvtári dolgozókhoz, hogy együtt tisztítsák meg a szeméttől Kecskemét városközpontját. 

A tavalyi sikeren felbuzdulva október 8-án, szombaton ismét Könyvtári egészségpiac nyílik a nagyteremben és a könyvtárosok immár hatodik alkalommal örökbe fogadják a Vadaskert örvös medvéit. 

Szombaton rendkívüli nyitvatartással este 21 óráig várják az olvasókat. 17 órakor Bősze Ádám Mozart bikiniben címmel vezeti keresztül hallgatóságát egy 18. századi kultúrtörténeti kalandozáson, amit a nyolc Oscar-díjat nyert Amadeus című. film vetítése követ. 

Az október 9-i Könyves Vasárnap ismét zenés könyvtárnyitóval veszi kezdetét, melyhez a fülnek kedves dallamokat a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar fúvós kvintettje varázsolja elő hangszereiből. Az egészségmegőrzés és a jótékonykodás lehetősége találkozik a Fuss neki! projektben, melynek keretében Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet könyvtárigazgató futó nagykövetként munkatársaival és az olvasókkal karöltve vállalkozik egy sétára a könyvtártól a Vízműdombra és vissza. Adományaikkal a Bibliofil Alapítványon keresztül a határon túli könyvtárak dokumentum-beszerzését támogathatják az önzetlen segítők.

Országosan ismert vendégelőadókból, inspiráló beszélgetésekből, interaktív programokból, izgalmas játékokból és nyereményekből idén sem lesz hiány. Részletek: ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!