Baja/Galériával

2022.10.07. 17:02

Különböző szakmák sajátos pillanatait mutatja meg a kamarai fotókiállítás

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén 13. alkalommal hirdette meg a “A munka világa” című fotópályázatot, mely mára országos felhívássá nőtte ki magát.

Márton Anna

Sági Ági (balra) a második helyezettnek járó díjat vehette át

Fotó: Márton Anna

Idén 50 alkotó 215 képét értékelte a neves zsűri, amelyből 38 képet választott be „A munka világa” című kiállítás anyagába.  A tárlatot a napokban nyitották meg a Bácskai Kultúrpalota aulájában, a közönség október 17-ig tekintheti meg.

A megnyitón Györökné Mészáros Eszter, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai irodájának vezetője hangsúlyozta, öröm számukra, hogy a bajai Duna Fotóklub tagja, Ligeti László rendszeresen indul a rangos fotópályázaton. Köszönetképpen egy kis ajándékkal lepték meg.

A rendezvényen a Bajai Kézműves Egyesület is részt vett, kézzel készített alkotásaikkal színesítették az eseményt. Eördögh Gabriella, a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanára és tanítványai színvonalas népdalcsokorral emelték a rendezvény hangulatát.  

− Azt a kettősséget próbálja a zsűri szem előtt tartani, hogy a különböző szakmák bemutatásra kerüljenek egy kiállítás keretében, illetve olyan képeket válasszon ki, amelyek művészi ranggal is bírnak. Valahogy más szögből, valami új megoldást vonultatva mutatják be az adott szakmát. 

Annak örülünk, ha nemcsak egy kirakodóvásáron készült képekkel pályáznak az alkotók, hanem bemennek egy üzembe, műhelyekbe és az ott készült fotókat tárják a zsűri elé. 

Így történt ez az idei esztendőben is.  Örvendetes tény, hogy a megyéből több pályázó is bekerült – mondta hírportálunknak Péjó Zoltán, a projekt szervezője. 

A szakmai zsűri véleménye alapján Gardos Gábor Bejárás című alkotása kapta az első helyezettnek járó díjat. Sági Ági A karbantartó magányossága című fotója a második, illetve Szabó Béla Kovácsok.gyimes című fotója a harmadik helyezettnek járó díjat vehette át. A különíjat Gyenes Kata Ötvösmesterek alkotása kapta. A fotópályázati anyagot a továbbiakban Kecskeméten, Kiskunhalason és Kalocsán is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!