Kecskemét

2022.10.19. 15:13

Elkezdődtek az Állatkerti útmutató című darab próbái a Ciróka Bábszínházban

Kecskeméten, a Ciróka Bábszínházban hétfőn elkezdődtek az új előadás, az Állatkerti útmutató című darab próbái.

Sebestyén Hajnalka

A képen (balról)): Szabó Nóra, Darvas-Emőke és Grosschmid Erik a próbán.

Forrás: Beküldött fotó

Az óvodásoknak szóló produkcióban a világot felfedező gyermekek találkozhatnak a lírával, mint műnemmel, hiszen a versek megismerése rendkívül fontos az anyanyelv elsajátításához. A bábelőadás szövege a magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból áll össze. A versválogatás az állatok, állatvilág témakörét járja körül, egy állatkerti napot bemutatva.

A vizuális megvalósítás a gyermeki fantáziára épít, hiszen játék közben „bármiből bármi lehet”. A színpadon a nézők szeme előtt jönnek létre a különböző különös, vagy éppen hétköznapi állatok.

A darab rendezője Veres András, a látványt Grosschmid Erik tervező álmodta színpadra. A verses meséhez Kiss Dávid komponált izgalmas zenét. A három alkotó legutóbb a Fehérlófia című előadással varázsolta el a kisiskolásokat.

Az Állatkerti útmutatóban Darvas Emőkét, valamint Horgas Ráhelt és Szekeres Mátét, a Ciróka új társulati tagjait láthatják majd a nézők. A darab bemutatója november 26-án lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!