Fekete Pál

2022.10.25. 16:58

Egykori tanáruk tiszteletére rendeztek versenyt a félegyházi Platán utcai iskolában

A Platán Utcai Általános Iskola nemrégiben rendezte meg a XII. Fekete Pál-emlékversenyt. A megnyitón Szunyi Anikó intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket és Fekete Pál megjelent családtagjait.

Tapodi Kálmán

A Fekete Pál-emlékversenyt tizenkettedik alkalommal rendezték meg

Fotó: Tapodi Kálmán

Wolnerné Vidéki Szilvia szervező, intézményvezető-helyettes felidézte a 2005-ben létrehozott első verseny megrendezésének nemes szándékát. Az akkori platános magyartanárok Fekete Pál pedagógusi munkásságának elismerését és a verseny folyamatos fenntartását tűzték ki célul, emléket állítva a kiváló tanárnak és a város rendszerváltoztatás utáni első országgyűlési képviselőjének. 

Az intézmény felkérésére Lezsák Sándor országgyűlési képviselő mint egykori jó barát és politikustárs elvállalta a rendezvény fővédnöki szerepét, és értékes könyvadománycsomaggal támogatta a díjazást. A Platán Iskoláért Alapítvány, a Fekete család és Kőháziné Kovács Mária magyar–könyvtár szakos pedagógus is hozzájárult a versenyzők ajándékaihoz.

A vetélkedőn a versenyzőknek a magyar nyelvhez kapcsolódó tudásanyagból, helyesírásból, hangos olvasásból és könyvtári búvárkodásból kellett megmérettetni magukat. Előzetes feladatként Fekete Pál életét és munkásságát bemutató PPT-t készítettek. A versenyfeladatokat a Platán utcai iskola magyar szakos tanárai állították össze, éppen ezért etikai okok miatt a platános tanulók nem indultak. A nívós vetélkedőre tíz iskola nevezett a városból és a környező kistelepülésekről. 

Az ötletes és színes feladatok elvégzése után a zsűri szakmai döntése alapján az alábbi eredmény született: 1. Constantinum Intézmény Kiskunfélegyháza, 2. Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskola, 3. Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola. Az első három helyezést elért tanulók értékes nyereményeket vehettek át. 

A résztvevők nagy örömére minden versenyző és felkészítő pedagógus ajándékban részesült, függetlenül a helyezéstől. Az iskolák csapatai egy-egy szál fehér virággal érkeztek a megnyitóra. A nagy sikerű rendezvényt követően a Platán utcai iskola képviselői a vezetőség és a humán munkaközösség nevében elhelyezték a megemlékezés virágait Fekete Pál sírján a Felsőtemetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!