Borota

2022.10.07. 17:55

Anna Margit munkássága állt a Koch Múzeum első klubházának fókuszában

Anna Margit festőművész és munkássága állt a borotai Koch Múzeumban szervezett csütörtöki rendezvény fókuszában.

Sebestyén Hajnalka

A halasi művészeti iskola tanárai szórakoztatták a jelenlévőket

Fotó: Wojtyla Központ

Az est egy zenei betéttel kezdődött, amelyen a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Kovács Andrea és Juhászné Zelei Judit tanszékvezető adott színvonalas négykezes zongoraelőadást. 

A község polgármestere Kissné Tóth Renáta köszöntötte a megjelenteket. Elmondta hogy most olyan sorozat kezdődik, amely a tél folyamán még folytatódhat, hiszen a borotai szellemi kincsek mindannyiunkhoz szólnak. Koch Csaba neves borász, a Koch Borászat vezetője beszédében kiemelte: a klubház célja, hogy az itt lakók remekműveket ismerjenek meg.

A közönség Kollarics Gábor, a kiskunhalasi Thorma János Múzeum művészettörténésze tolmácsolásában hallhatott a Borotáról indult és világhírűvé lett Anna Margit festőművészről. Felidézte az Anna Margit által gyakran emlegetett mondatot: „Bizonyos elemeit a gyermekkorból hozhattam.” Ezzel magyarázható a különleges viszonya a bábokhoz, amelyeket festészetében gyakorta megjelenített.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában