Koncert

2022.07.13. 15:30

Víziszínpad várja Hevesi Tamást a kalocsai kompkikötőben

A város melletti meszesi Duna-parton a hét első napjaiban építették fel azt a víziszínpadot, amelyen a szűk régióban teljesen szokatlan koncert valósul meg vasárnap este.

Gábor János

A vasárnapi koncerttel szeretnék felmérni, van-e igény élőzenés Duna-parti rendezvényekre a városban

Fotó: Gábor János

A program ingyenes lesz – hívta fel a figyelmet a szervezésben közreműködő Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. (KIKK). A helyszín először kap bármiféle funkciót azóta, hogy néhány évvel ezelőtt leállították a Gerjen–Kalocsa közötti rendszeres kompjáratokat.

Dr. Filvig Géza polgármester közleményben üdvözölte, hogy a folyó magyarországi szakaszát ehhez hasonló produkciókkal beutazó víziszínpad eljutott a kalocsai partra is, ráadásul a Wiking Yacht Club produkciója rögtön olyan művészt invitált meg rá, mint Hevesi Tamás. 

A településvezető a hét közepén tartott helyszínbejárás után megjegyezte: ezzel a koncerttel lényegében azt próbálják ki, hogy a városban van-e igény élőzenés Duna-parti rendezvényekre. 

A vendégfogadásra ugyanis – a közeli Kék Duna Étterem és néhány kisebb büfé miatt – tökéletesen alkalmas az egyébként festői helyszín, amelynek közelében turistahajók szoktak kikötni.

A koncert valóban rendhagyó: a szervezők a parthoz egészen közel rögzítettek egy 10x12 méteres víziszínpadot, ahonnan finoman felfelé ível a terület, a folyó menti aszfaltútig, így Hevesi Tamást és zenekarát legalább száz méter széles szakaszon, jól látható szögből figyelheti majd a közönség a lassan lebukó nap fényében. A KIKK hirdetménye jelzi: program július 17-én, vasárnap este hét órakor kezdődik és a belépés mindenki számára díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!