Elismerés

2022.07.05. 21:36

Idén Kalmár Dávid színésztehetség kapta a bajai társulat díját

Hetedik alkalommal osztották ki A Színházi Közösségért – Mezeiné dr. Kopasz Mária Emlékdíjat a Bajai Fiatalok Színházának (BaFiSz) hagyományos évadzáró bankettjén. Az idei emlékdíj gazdája egy igen tehetséges fiatal bajai gimnazista lett.

Rab Rita

Kalmár Dávid szinte a színházban nőtt fel

Fotó: Beküldött fotó

A városszerte elismert biológiatanár emlékére alapított elismerést a Bajai Színházért Alapítvány azzal a szándékkal alapította, hogy minden évben olyan társulati-, stáb-  vagy színistúdiótag kaphatja meg, aki hosszú ideje elhivatottan tevékenykedik a BaFiSz érdekében.

Idén a díjat az alapítvány kuratóriumának döntése alapján Kalmár Dávid érdemelte ki. Méltatásában elhangzott: az ifjú tehetség gyakorlatilag a színházban nőtt fel, 2014 óta tagja a társulatnak. Pályafutását anno színistúdiósként kezdte, de egykettőre kitűnt tehetségével, majd vidám természetével, színpadi rátermettségével. A nézők olyan produkciókban győződhettek meg színpadi tudásáról, mint a Hamupipőke, a Mintamókus, a Kaviár és lencse vagy legutóbb A padlás, amelyben a nézők által igen kedvelt figurát, Lámpást alakította.

A díjazott – aki dr. Mezeiné Kopasz Mária emlékére Kunos Andreával, Kerényi Ádámmal, Torda Balázssal és Miklós Marcell Nimróddal közösen énekelte el a szívmelengető Örökre szépek című dalt – meghatottan vette át az elismerést. Elmondta, hogy számára a színház a barátokat, a szabadságot, de a második családot is jelenti. Az elismerő oklevél mellé névre szóló emléktárgy, valamint pénzdíjazás is járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!