Galériával

2022.05.14. 10:44

Meséket adtak elő az óvodások a kecskeméti fesztiválon

Tizedik alkalommal rendezték meg a Varázshegy városi dramatizáló fesztivált a kecskeméti Kálmán Lajos Óvoda Széchenyi sétányi óvodájában. Öt mesét adtak elő a gyerekek.

Sebestyén Hajnalka

Öt intézmény óvodásai adtak elő meséket Fotó: Bús Csaba

A nagy múltú Varázshegy Fesztiválon öt intézmény, a Széchenyi sétányi, a Juhar utcai, a Lánchíd utcai, a Csigabiga és a Hosszú utcai óvoda gyermekei adták elő meséjüket.

Szebellédi Ildikó, a Kálmán Lajos Óvoda Széchenyi sétányi, Juhar utcai és Lánchíd utcai óvodáért felelős intézményvezető helyettese elmondta: a Varázshegy dramatizáló találkozó egy városi interperszonális tehetségeket segítő rendezvény, ahol az óvodások bemutathatják, hogyan tudnak megnyilvánulni közönség előtt, hogyan tudják előadni gondolataikat. A Varázshegy nagyon kedvelt, mivel sikerélmény nyújt, segíti az esetleges kudarcélmény leküzdését, együttműködésre tanít, fejleszti a tanulási képességet, erősíti a memóriát és a kronológiai sorrend gyakorlását. 

Az öt mese után, a zsűri értékelése alatt a gyerekek láthatták-hallhatták a Sétányi óvoda zenei tehetségeket felkaroló Pacsirta zenei műhelyének műsorát, illetve megtekinthették a folyóson az óvoda vizuális tehetség műhelyének alkotásait. 

A zsűri nem rangsorolta az előadásokat, de számos minősítő címet kiosztott az ifjú tehetségeknek. Senki sem távozott üres kézzel, könyveket és édességeket is kaptak a gyerekek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!