Galériával

2022.03.22. 13:55

Összefogtak a kecskeméti Katonások

Együtműködési megállapodást kötött kedd délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, amelynek célja az egymás közti jó kapcsolat megerősítése, és a jövőbeli közös munka melletti elköteleződés.

Bajáki Zsanett

A közös munka első lépéseként a szerződést a Tigris és hiéna című dráma nyilvános olvasópróbája alatt írták alá. Petőfi Sándor egyetlen drámájának előkészületeit rendhagyó módon a színház helyett a könyvtár Nagytermében tartották. 

 

– A két intézményt, túl azon, hogy ugyanannak a jeles kecskeméti személynek, Katona Józsefnek a nevét viselik, összeköti a környékbeli lakosság számára kínált magas színvonalú és minden korosztályt megszólítani kívánó programok szervezése mellett való elköteleződés 

– fogalmazott Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet megyei könyvtárigazgató, habilitált egyetemi docens.
 

A könyvtár igazgatója továbbá elmondta, hogy mivel mind a könyvtár, mind a színház elhivatott a kultúra XXI. századi társadalomban játszott fontos és nélkülözhetetlen szerepe iránt, a jövőben egymást erősítve kívánnak tovább munkálkodni.
 

– A kecskeméti kultúraközvetítők közösségének létrehozása kiemelten fontos cél 

– foglalta össze az együttműködés lényegét Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója az együttműködési megállapodás aláírását követően.

 

Eközben a könyvtár Nagytermében az érdeklődők egy nyílt olvasópróbát láthattak, amelynek témáját a Tigris és hiéna című darab adta. 

A Kecskeméti Nemzeti színművészei és Pataki András, művészeti tanácsadó, a darab rendezője bepillantást engedett a próbafolyamat egyes lépéseibe, a jelenlévő középiskolások és színházrajongók megtekinthették a Tigris és hiéna című előadás számára készített jelmezterveket, majd kezdetét vette a jelenetek felolvasása.

 

Az se búslakodjon, aki a keddi olvasópróbáról lemaradt volna, mert szerdán 12 órakor újabb nyilvános próbára várják az érdeklődőket a könyvtárban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!