kalendárium

2021.09.12. 07:00

Ballószögön újra életre keltették a régi korok népszerű kiadványát

Ballószögön a napokban mutatták be a Falukalendáriumot, mely a település régmúltjáról és jelenéről nyújt átfogó képet.

Sebestyén Hajnalka

A Faluházban megtartott bemutatón kiderült: több éves kutatómunka eredménye a Falukalendárium, melyet az önkormányzat egy TOP-os pályázat jóvoltából jelenthetett meg. A kutató- és gyűjtőmunka három éve kezdődött el, melyben részt vett Gáspár Dávid, Nagy Gabriella, Jobbágyné Pintér Eszter, szerkesztő munkát pedig kecskeméti Katona József Múzeum történésze, Hajagos Csaba végezte el. A múlt felidézésében az idős lakosok voltak segítségükre.

Fotó: Faluház

A tartalmas, gazdagon illusztrált kötet kapcsán Somogyi Lajos polgármester hangsúlyozta: a Falukalendárium nem csak a jelen generációnak nyújt tudást, hanem a következő nemzedékeknek is. Az évkönyvek, kalendáriumok egykoron útmutatót jelentettek, szívesen olvasgatták, beleírták a fontos dátumokat. Éppen ezért elevenítették fel e régi hagyományt e kötettel. Bíznak benne, hogy ugyanolyan örömmel forgatják majd ma is Ballószög új kalendáriumát, mint elődeik.

Fotó: Faluház

A megnyitón részt vett Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere is.

Fotó: Faluház

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!