kiállítás

2021.08.30. 07:00

Kerámiák és gobelinek kerültek a középpontba a kereki tárlaton

A kiállított munkákat a kereki nyugdíjas klub tagjai állították össze. A tárlatot augusztus 31-ig a Katona József Művelődési Házban láthatjuk.

Gulyás Sándor

A kerámia csodája és az örök gobelin címmel nyílt kiállítás a minap a kerekegyházi Katona József Művelődési Házban. A tárlat anyagát a helyi nyugdíjasklub tagjai válogatták össze. A klub első kiállításán a mindennapi életben fellelhető kavicsokat, a túrák alkalmával összegyűjtött köveket tették közszemlére, két éve az életükhöz kötődő tárgyak, kézimunkák, szerszámok, használati eszközök, újságok, könyvek, érmék, bélyegek kerültek a falakra, a tárlókba.

– Kiemelt feladatunknak tekintjük a múlt értékeinek átadását, átörökítését a felnövekvő korosztály számára. A kiállítás keretében idén a kerámiák és a gobelinek kerültek a központba – fogalmazott Kaldenekker Ferenc, a klub vezetője, aki immáron tizenötödik éve aktív tagja a közösségnek.

A klubvezető megnyitóbeszédében betekintést nyújtott a kerámia történetébe a kezdetektől napjainkig. Külön kitért a világhírnek örvendő magyar porcelánra.

– A tárlat anyagát úgy próbáltuk összeállítani, hogy az idelátogatók átfogó képet kapjanak a kerámiák sokféleségéről, valamint a szemet gyönyörködtető, nagy odafigyelést és szakértelmet igénylő gobelinekről. A tárgyakat nyolc klubtagunk gyűjtötte össze és rendezte sorrendbe. Reméljük, hogy kiállításunk megmozgatja a nézők fantáziáját – tette hozzá Kaldenekker Ferenc.

A tárlat anyaga augusztus 31-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében. Szombaton 8 és 12 óra között, keddtől péntekig pedig 10 és 18 óra között. Hétfőn zárva tart a művelődési ház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!