Kecskemét

2021.08.10. 15:37

Hazai, kortárs és roma képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás

Ragadjon a kultúra! címmel hazai, kortárs, roma képzőművészek alkotásaiból első alkalommal nyílik kiállítás augusztus végén Bács-Kiskun megye székhelyén, az Esély Központ és a Magyarországi Roma Galéria szervezésében. A megnyitón beszédet mond a kiállítás fővédnöke: dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára – közölte az OS.

baon.hu

– Célunk, hogy a kultúrában és a művészetekben rejlő lehetőségek kihasználásával elősegítsük a Magyarországon élő egymillió hazai, roma közösség elfogadását, megértését. A magyarországi roma kultúra értékeinek bemutatása, megismertetése hozzájárulhat az előítéletek csökkentéséhez, erősítheti a különböző kultúrákból származó emberek kapcsolatát – írják.

A kiállítás megnyitóján fellép a Nyári Oszkár színművész vezetésével működő Karaván Színház társulata. A programot kerekasztal beszélgetéssel zárják. Témája: „Múltból a Jövőbe, Roma Reneszánsz”

A Ragadjon a Kultúra! című kiállítás főtámogatója:

az INTER TAN-KER Zrt. Kiadó: Esély Központ Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!