koncert

2021.07.20. 19:26

A Direct zenekar bemutatta első lemezét Félegyházán, a Hattyúkertben

Egymás után két koncertet is adott a hétvégén a félegyházi Direct zenekar. Az együttes pénteken a Hattyúkerti Zenés Esték keretében mutatta be első lemezét, majd másnap a félegyházi Sörfesztiválon szórakoztatta a közönséget.

Vajda Piroska

Balról: Farkas Bence, Bálint Levente, Kis Zsuzsanna, Kürti Bence és Hegedűs Zoltán

Fotó: Vajda Piroska

Nagy sikerrel debütált a néhány hónapja alakult Direct zenekar első lemezével pénteken a Hattyúkerti Zenés Esték keretében. A tehetséges félegyházi, kunszállási és petőfiszállási fiatalok, miután leküzdötték kezdeti lámpalázukat, igazi rockkoncert­hangulatot varázsoltak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarára, ahol bár a közönség ülve hallgatta a muzsikát, legszívesebben állva csápoltak volna. Így a vendégek csak tapsukkal jelezhették tetszésüket. A tartalmas dalszövegekre írt fülbemászó dalokat a koncert végén vastapssal jutalmazták.

A fiatal zenészeket az együtt muzsikálás öröme kovácsolta össze, és néhány hónapja megalapították a Direct zenekart. Az öt tehetséges fiatal azért fogott össze, hogy zenéjükkel elmondják, mi foglalkoztatja manapság őket és kortársaikat. Mint mondták, a szórakoztatás mellett a tartalom is nagyon fontos számukra.

Egy korábbi interjúban azt is elmondták, a csapat magja több mint három éve zenél együtt, ám a zenekar jelenlegi formájában Bálint Levente kezdeményezésére, több tagcsere után, tavaly nyáron alakult meg. Leventéhez először Hegedűs Zoltán csatlakozott, majd Kürti Bence, Kis Zsuzsanna és legvégül Farkas Bence. A csapat dobosa, Kürti Bence és basszusgitárosa, Levente a Rocktárban tanulnak zenét. Zsuzsanna, a zenekar énekese Petőfiszálláson, a szentkúti kegyhely szkólájában is énekel, és Tarjányiné Lencsitől tanul énekelni. Zoltán szintén Szentkúton kezdte a zenélést, ahol Puskás Antal atya tanította meg gitározni. Farkas Bencét pedig a félegyházi városi zeneiskolában ismerhette meg a nagyközönség kiemelkedő tehetségéről. Takács Gábor tanítványa volt éveken keresztül.

Bár jelenleg egyikük sem zenei vonalon tanul, a zenéléssel valamennyiüknek komoly terve van.

Az együttes tagjai nagyon lelkesek és termékenyek, hiszen már két nagylemezre való dalt is írtak.

Mint mondták, a dalok valóban közös szerzemények, mert mindenki hozzátesz valamit. Azt is elárulták, hogy mindenki más-más zenei stílust képvisel: egy kis pop, egy kis rock, egy kis metál és egy csipet alternatív zene, amiből a Direct zenekar saját stílusa formálódik.

– Ugrándozunk ugyan a stílusok között, de valójában rockzenekar szeretnénk lenni, most forr ki a saját stílusunk – fogalmazott Levente, aki jelenleg az együttes menedzselését végzi. A zenei nagy koponya Farkas Bence – állítják a többiek egyöntetűen. Az eldöntendő kérdésekben azonban Zoltán mondja ki a végszót.

Azt is elmesélték, hogy Levente, Bence és Zoltán iskolatársak, a félegyházi PG diákjai. Kis Zsuzsanna a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen magyar–dráma szakos tanárnak készül. Farkas Bence pedig a félegyházi közgazdasági szakközépiskolába jár. A fiatal együttes szakmai támasza Lobó-Szalóky Lázár Pro-Arte díjas énekes-gitáros, dalszerző, a Dirty Slippers frontembere, aki az együttes első videó­klipjének elkészítésénél is bábáskodott. A Neked című dal klipjét tavaly év végén nagy szeretettel fogadta a közönség. Azóta újabb klipet forgattak, a Ne nézz vissza című dal videója szintén nagy sikert aratott.

Balról: Farkas Bence, Bálint Levente, Kis Zsuzsanna, Kürti Bence és Hegedűs Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!