Klaus Kellerwessel

2021.05.24. 12:26

Megjelent a kecskeméti fiatal szerző első kötete

A 77 fejű herceg éneke címmel megjelent a tehetséges kecskeméti szerző Kellerwessel Klaus első kötete, amelyhez Kemény István és Závada Péter is írt ajánlót.

Bajáki Zsanett

Kellerwessel Klaus

A kecskeméti Kellerwessel Klaus másodéves pszichológia szakos hallgató az ELTE PPK-n, ám egy ideje már a szépirodalmi berkeken belül is ismertté vált a neve. Írói munkássát folyamatosan nyomon lehet követni Facebook oldalán, áprilisban A 77 fejű herceg éneke címmel pedig megjelent első önálló kötete.

A könyv két verset és két drámát tartalmaz. Ez utóbbiak közül az egyik a Kongót gyarmatosító belga császár, II. Lipót elleni merényletkísérletről szól, ahol az uralkodók és alattvalók közötti szakadékot az uralkodók szempontjából láttatja.

A másik darab szinte pontosan száz évvel később játszódik, Salgótarjánban. Az ottani üveggyár 2019-es bezárását dolgozza föl, ahol már a munkások szintjén nézzük végig az eseményeket. A Csonka Lili című üveggyár- és traumadráma nemrég különdíjat nyert a Zenthe Ferenc Színház pályázatán, és 2022-ben már színpadon is láthatja a nagyközönség.

Kellerwessel Klaus

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!