kalocsa

2020.09.02. 07:00

Országos döntőbe jutott a Pardon ME! zenekar

A könnyűzenei tehetségeket felkutató és gondozó Öröm a Zene program Bács-Kiskun megyei területi selejtezőjét nyerte meg a napokban a Pardon ME!, a kalocsai Kiss Eszter zenekara.

Gábor János

A zenekar tagjai (balról): Szabó Imre, Kiss Eszter, Szántó Bálint, Götz Blanka és Takács Tamás

Forrás: Petőfi Népe

A bandában Shuta művésznéven ismert énekes különdíjat is kapott, ami jó előjel az országos döntő előtt. A fiatal zenészeket felkaroló versenyt a Nemzeti Kulturális Alap, a Hangszeresek Országos Szövetsége és a Hangfoglaló Program támogatja.

– Talán pop-metálnak nevezném a műfajt, amiben játszunk, de nagyon nehéz behatárolni, mivel sok stílust ötvözünk: popot, rockot, metált, r’n’b-t, funky-t és blues-t – mutatta be zenekara arculatát Kiss Eszter. A frontember hangsúlyozta: boldogok, hogy jó teljesítményt nyújtottak, mivel a zsűrizés előtt nem sokkal még a Pest megyei Aszódon koncerteztek – onnan rohantak Kecskemétre, a tehetségkutató versenyre. A szakmai bírálathoz három saját dalt kellett élőben eljátszaniuk, ez alapján ítélték őket a legjobbnak az Öröm a Zene területi döntnökei.

Kiss Eszter Shuta a kecskeméti szereplésért elnyerte a program néhai zsűrielnökéről, a könnyűzenei tehetségkutatás és -gondozás élharcosáról elnevezett Újfalusi Gábor-díjat. Ezt az elismerést a megyei fordulók legtehetségesebbnek talált zenészének adományozza a zsűri. Mint mondta, nem is tudott a különdíj létezéséről, ezért hatalmas meglepetésként érte, hogy megkapta, hiszen más hangszeresek vagy énekesek is megérdemelték volna.

A Pardon ME! a megyei győzelemmel kvalifikálta magát az országos döntőbe, amit várhatóan nagy médiafelhajtás és televíziós közvetítés mellett rendeznek majd az A38 hajón, októberben. A kiírás szerint a végső nyertes egymillió forintot kap hangszer és hangtechnikai eszköz beszerzésére, valamint kétmillió forintot lemezanyag és videóklip készítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!