Kitüntetés

2020.09.21. 12:48

Átadták a Banga Szabolcs Emlékdíjat Baján

Családias légkörben, új helyszínen rendezték meg a napokban a Banga Szabolcs-emlékdíj idei ünnepséget. A bajai újságíró, Banga Szabolcs 2014-ben tragikusan fia­talon hunyt el. A kollégák és az akkori Marketing Kft. vezetése közösen alapították meg a Banga Szabolcs-emlékdíjat.

Márton Anna

– Mindig olyan embereket keresünk, akik a reflektorfénytől távol dolgoznak, magas szakmai színvonalon, ahogy Szabolcs is tette. Arra figyelünk, hogy személyiségjegyekben is hasonlítsanak rá. Olyan embereket választunk, akik szépen csendben teszik a dolgukat, nem nagyhangú, hivalkodó modorúak.

Idén már ötödik alkalommal adtuk át a díjat. Eddig mindig a Csodálatos Baja programsorozathoz kapcsolódtunk, de ebben az évben nem volt ilyen rendezvény a koronavírus-járvány miatt. Jelen esetben sokkal kevesebben voltunk, akiknek módjában állt találkozni a családdal és a jelöltekkel.

A család visszajelzése az esemény után az volt, hogy ezt a vonalat szeretnék, ha követnénk a jövőben is, mert nekik ez meghittebb, családiasabb megemlékezés volt. Valóban csak azok voltak ott, akik ismerték és tényleg szerették Szabolcsot, együtt dolgoztak vele – mondta el Putnik Tamás, a Bácskai Harsona főszerkesztője, Banga Szabolcs egykori munkatársa.

Az est legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a tízéves Banga Benedek elszavalta Aranyos Ervin A fiú és a szögek című versét.

Az előző évekhez hasonlóan három kiváló jelölt közül választhatott a bizottság. Balatonné Sáfrány Erikát, Bátori Magdolnát és Pulai Zsókát jelölték a díjra.

Végül idén Balatonné Sáfrány Erika vehette át a díjat Banga-Burány Teréztől és kisfiától. A meghatódott pedagógus csak annyit mondott, hogy rendkívül megtisztelő számára ez a díj, de ő csak tette a dolgát, ahogy ez belülről fakad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!