KECSKEMÉT

2020.03.24. 18:52

Online előadásokkal jelentkezik a Ciróka Bábszínház

A kecskeméti Ciróka Bábszínház rajongóinak nem kell teljesen nélkülözniük a társulatot, online előadásokkal és egyéni produkciókkal készülnek a bábszínészek.

Hraskó István

Fotó: Ujvári Sándor

A társulat a veszélyhelyzet kihirdetése óta azon dolgozik, hogy miként tudna a nézőkkel továbbra is kapcsolatot tartani, hogyan tudják helyettesíteni, pótolni a március közepétől kieső előadásokat.

Múlt szombaton, a Bábszínházi Világnapon láthatták a rajongók az első online cirókás műsort a teátrum facebook oldalán: a már több alkalommal nagy sikert aratott Bábkoncert, valamint az Üveghegy-fődíjas A lepkeoroszlán című előadás ment két napon keresztül.

Az online bejelentkezések pedig folytatódnak, a színészek önálló produkciókon dolgoznak, amelyekkel heti három alkalommal, hétfőn, szerdán és pénteken fognak jelentkezni. A bemutatásra kerülő kis epizódokat, azok linkjeit a Ciróka facebook és weboldalán lehet majd elérni, akárcsak vasárnap délelőttönként 10.30-tól (a szokott időben) az online előadásokat is. Március 29-én a Hogyan fogjunk csillagot? című darab következik.

Folytatódik a Vasárnapi Mesébelépő játék is. A résztvevőknek virtuális matricagyűjtésre is lesz lehetősége. Ehhez nem kell mást tenni, csak vasárnaponként ellátogatni a Ciróka közösségi oldalára, megnézni az előadást és válaszolni a meséhez kapcsolódó kérdésekre.

A Ciróka varróműhelyének munkatársai az elmúlt napokban 200 darab mosható szájmaszkot készítettek a megyei kórház SBO és Gyermekosztálya részére. Bár a bábszínház erre a célra használható anyagkészlete kimerült, bíznak abban, hogy találnak támogatót a további készletek gyártásához.

Fotó: Ujvári Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!