Zenei fesztivál

2020.03.11. 17:40

Elismerték a Csólyospálosi Kamarakórus teljesítményét

Telt ház előtt rendezték múlt szombaton a Tavaszköszöntő Zenei Fesztivált, amit már tizennyolcadik alkalommal tartottak a községben.

Tapodi Kálmán

A Csólyospálosi Kamaraegyüttes tagjai lettek a község idei kultúrdíjasai

Forrás: Petőfi Népe

Helybéli és vidéki előadók zenés, táncos produkcióit láthatta ezúttal is a hálás közönség. Kellemes színfoltja volt az egész estét betöltő műsornak a besnyői Szironta Együttes, melynek tagjai először léptek fel a településen. A kamaraegyüttes a különleges harangjátékával nagy sikert aratott.

– Az est egyik fontos mozzanata volt az önkormányzat által alapított Csólyospálos Kultúrájáért Díj elnevezésű elismerés, immár tizennegyedik alkalommal történő átadása. A képviselő-testületünk döntése alapján az idei esztendőben a település kulturális életében játszott kiemelkedő szerepéért, a Csólyospálosi Kamarakórus érdemelte ki a díszoklevelet – számolt be hírportálunknak Á. Fúrús János, a település polgármestere, akitől megtudtuk: a díjra a lakosság is tehetett javaslatot. A községvezető a díjátadó során többek között kiemelte, hogy a csoport helyi vagy a községhez valamilyen szállal kötődő zenekedvelőkből áll, akik már 2011 óta dolgoznak együtt.

A Csólyospálosi Kamaraegyüttes tagjai lettek a község idei kultúrdíjasai
Fotó: Petőfi Népe

– A kórus vezetését dr. Sólya Andrea csólyospálosi születésű zenetanár vállalta, aki több évtizede az Egyesült Államokban él, ahol egyetemi oktató. Mivel Andrea csak nyaranta tartózkodik itthon huzamosabb ideig, így a dalárda a próbákat erre az időszakra ütemezi. A tagok természetesen térítés nélkül vesznek részt a közös munkában, ezért is indokolt az elismerésük – mondta el a döntés hátteréről Á. Fúrús János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!