Kiskunhalas / galériával

2020.02.17. 20:00

Panka gyógykezelésére gyűjtött a Bugaci Tanyaszínház

Két teltházas előadást tartott a Bugaci Tanyaszínház társulata a hétvégén a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A nagy sikerű előadáson a leukémiában szenvedő, gátéri Csányi Panka gyógykezelésére gyűjtöttek. A vasárnapi előadás végén közel hatszáz ezer forint adományt adhatott át a társulat Panka édesapjának.

Vajda Piroska

Vastapssal és adományival jutalmazta a Bugaci Tanyaszínház előadását szombaton és vasárnap a félegyházi közönség. A társulat ezúttal a Végjáték című kétfelvonásos bohózatot mutatta be a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol már visszatérő fellépők, hiszen a város közönsége megszerette és várja ezeket a színházi esteket – mondta köszöntőjében Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatója. Elhangzott, hogy a társulat tíz éve verbuválódott, tagjai sem gondolták, hogy a közönség ennyire szereti majd amatőr előadásaikat. – A lényeg, hogy ők maguk rendíthetetlenül hisznek a játék erejében, mi pedig rendkívül hálásak vagyunk azért, hogy táplálkozhatunk hitükből – hangsúlyozta az igazgató.

A társulat tagjai amatőrök, valamennyien különféle területen dolgoznak. Van közöttük rendőr, bolti eladó, programozó matematikus, asztalos, polgármester és erdész. Bár a társulat tagjai amatőrök, mégis profi módon nyújtanak színházi élményt a közönség számára. Színvonalas előadásaikkal azonban nemcsak szórakoztatni szeretnének, de célul tűzték azt is, hogy támogatásokat gyűjtenek a rászorulók számára. Így történt ez a hétvégén is. Ezúttal a Móra Ferenc Művelődési Központtal közösen Csányi Panka javára jótékonykodott a társulat.

Még hónapokig nem jöhet haza Panka

A hétéves Csányi Panka szeptemberben kezdte az első osztályt a félegyházi József Attila Általános Iskolában. Ám épp hogy csak belekóstolt az iskolai életbe, néhány hét után a kórházban találta magát. Tanulmányait egy súlyos betegség miatt kellett megszakítania. Októberben ugyanis myeloid sarcomát, a leukémia egyik fajtáját diagnosztizáltak nála. Pankát azóta is a Heim Pál Országos Gyermekgyógyá­szati Intézetben kezelik, kemoterápiát kap. Édesanyjától, Csányi Mariannától megtudtuk, Panka túl van már három kemoterápiás kezelésen. Erős kislány jól van, jól viseli a kezeléseket. De még közel sincs vége. Pankának néhány hónapig még biztosan kórházban kell maradnia, hiszen további kezelések várnak rá a gyógyulásig. A kislány gyógykezelése azonban rendkívül megterhelő anyagilag a család számára. Így aki szeretné támogatni a családot, a következő számlaszámra utalhat: OTP, 11773322-00444644. A közleménybe bele kell írni, hogy: Adomány Pankának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!