KISKUNFÉLEGYHÁZA

2020.02.09. 07:00

Bemutatták Miklya Zsolt kötetét Félegyházán

Miklya Zsolt Quasimodo-emlék­díjas, Félegyházán élő író, költő Pára­kép fölött című verseskötetét mutatták be a napokban a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Vajda Piroska

Miklya Zsolt

Forrás: Petőfi Népe

A szerző munkásságát és az új kiadványt dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész ismertette. Az irodalmi beszélgetés vendége volt Zsille Gábor József Attila-díjas költő, a Magyar Napló folyóirat versszerkesztője. A könyvbemutatón elhangzott: Miklya Zsolt folyamatosan jelen van a különböző irodalmi folyóiratok oldalain, a Bárkától a Magyar Naplón, az Alföldön, a Tiszatájon, a Parnasszuson, a Kortárson, az ÉS-en, a Jelenkoron át a Mozgó Világig.

Miklya Zsolt
Fotó: Petőfi Népe

Hét gyerekkönyve és két felnőttverseskötete után az olvasó most újra kezébe vehet egy gazdag válogatást az elmúlt 12 évben született felnőtt­költeményeiből.

– Súlyok és ellensúlyok kötete a Párakép fölött. A benne megfogalmazódó súlyos egzisztenciális gondokat egy sűrű hálózat rejti, amely egyszerre leheletfinom és extra erős, mint a természet egyik csodája, a pókháló – írta a kötetről dr. Luchmann Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!