KISKUNHALAS

2020.02.07. 07:00

A spanyol csipke lesz a díszvendég

Május 8-án lesz a XX. Nemzetközi Csipkekiállítás megnyitója, ahol a spanyol csipke lesz a nemzetközi díszvendég.

Pozsgai Ákos

Dr. Odrobina László a halasi csipkét csodálja

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A várható vendégek listájáról Szécsiné Rédei Éva beszélt az elmúlt szombaton, amikor a Kossuth rádió Országjáró műsora egész napos élő műsort sugárzott a halasi Csipkemúzeumból. A műsor vendége volt dr. Odrobina László, Magyarország spanyolországi nagykövete is, aki a feleségével látogatott el a csipkeházba.

– Szeretünk Kiskunhalason lenni, annál is inkább, mert ebbe a városba hazajárunk – mondta el a nagykövet, akinek felesége kiskunhalasi, míg ő maga bácsalmási születésű és Mélykúton élt gyerekkorában. – Örülünk annak, hogy van egy régióbeli termék, ami hungarikum és amit tudunk népszerűsíteni Spanyolországban – fogalmazott a nagykövet, aki elmondta azt is, hogy reményei szerint egy közelgő spanyol jótékonysági vásáron, amelyet minden évben megrendeznek és VI. Fülöp spanyol király felesége, Letícia királyné a fővédnöke, halasi csipkét fog ajándékozni a királyi párnak.

Dr. Odrobina László a halasi csipkét csodálja
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Az idei Csipkekiállításon a spanyol csipke lesz a díszvendég, ahova öt spanyol csipkekészítő műhelyt hívtak meg a magyarországi csipkekészítők mellett. A rendezvény keretében minden csipkekészítő bemutatja a maga csipkekészítésének hagyományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!