Kecskemét

2018.10.27. 16:25

Kiállítással emlékeztek Walter Gáborra

Szombaton nyílt meg Walter 55 címmel a 2014-ben elhunyt Walter Gábor festőművész emlékkiállítása Kecskeméten, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben.

Sebestyén Hajnalka

A fiatalon eltávozott festőművész idén töltötte volna be az 55. születésnapját. Az iránta még ma is érzett tiszteletet, szeretetet mutatta, hogy a nagyterem zsúfolásig megtelt barátokkal, családtagokkal, művészekkel és a művészet iránt érdeklődőkkel. A tárlat elsősorban Walter Gábor (1963–2014) korai és kevésbé ismert alkotásait vonultatja fel. A képek egy része a családé, több pedig magántulajdonban van.

A tárlaton részt vett a kecskeméti festőművész felesége, Walterné Laczlavik Zsuzsa, akit külön köszöntött Kriskóné Dávid Mária, a múzeum vezetője. Emellett köszönetet mondott mindazoknak, akik saját tulajdonukban lévő Walter képeket kölcsönadták a kiállítás idejére.

Az alkotásokat Szappanos István festőművész, Walter Gábor barátja mutatta be. A festő életének, pályájának fontosabb állomásairól is mesélt, miközben sok-sok kedves emléket elevenített fel. Hangsúlyozta: képein érezhető a személyisége, az érzésvilága. Minden képe őszinte, szeretettel fordult a tájakhoz, emberekhez, bármihez, amit lefestett. Minden témában megkereste azt a vizuális szépséget, ami ecsetre való. Remek plein-air festőként a tájnak képes volt megragadni az atmoszféráját, mely a képein tökéletesen átjött.

A Walter 55 kiállítás december 15-éig megtekinthető a múzeumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!