szank

2018.07.19. 11:40

Először játszottak Halas Concert Band néven

Nagy sikerű, szabadtéri koncertet adott a Halas Concert Band a szanki főtéren az önkormányzat Nyári Zenés Esték elnevezésű rendezvénysorozat nyitóeseményén.

Pozsgai Ákos

A Lauer Zsolt dirigálta kiskunhalasi fúvósok kellemes estét szereztek a közönségnek 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi fúvósoknak egyben premier előadás is volt, hiszen az új nevükkel itt léptek első alkalommal közönség elé. A Kiskunhalasi Városi Fúvós Zenekar Egyesület másik formációja, a Halas Jazz Band már korábban, más rendezvényeken is fellépett önállóan. A zenekar egy komoly hagyományokkal rendelkező és a helyi tradíciókat ápoló, de folyamatosan megújuló, modern együttes. Repertoárjukban a klasszikus műveken, indulókon kívül modern feldolgozások, jazz, pop- és filmzenék egyaránt szerepelnek.

Az elmúlt években számtalan önálló koncertjük volt, de állandó résztvevői a városi adventi rendezvényeknek, rendszeresen adnak újévi koncertet és számtalan nyári szabadtéri zenei fesztiválra kapnak meghívást. A fúvósok állandó szereplői a Szent Iván-éji ünnepségeknek, valamint a halasi szüreti napoknak. A közelmúltban Kiskunhalas német testvérvárosában, Kronach-ban jártak, ahol megünnepelték a két település közel harmincéves kapcsolatát is. A zenekar és egyesületük 2016-ban megkapta Kiskunhalas Város Pro Urbe díját. Az együttes karmestere és művészeti vezetője Lauer Zsolt.

A Lauer Zsolt dirigálta kiskunhalasi fúvósok kellemes estét szereztek a közönségnek

A szanki nyáresti zenés rendezvénysorozat következő eseménye augusztus 3-án 18 órakor lesz a Pongrátz Gergely téren, ahol a Szegedi Harsona Együttes műsorát láthatja, hallhatja a közönség. A koncertek ingyenesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!