jánoshalma

2018.06.29. 15:08

Jótékonysági koncerttel kezdődött a Jánoshalmi Napok programsorozat

A közel másfélórás műsorban közreműködött a kiskunhalasi Városi Vegyes Kar is, a jótékony célú rendezvényen a templom felújítási munkálatait segíti elő.

Pozsgai Ákos

Csütörtök este hét órára megtelt a város felújítás alatt álló nagytemploma érdeklődőkkel, akiket Menyhárt Sándor plébános köszöntött. Elmondta, hogy több mint 50 millió forintból újítják fel a templom külső homlokzatát. A rekonstrukciós munkálatok során azonban további olyan előre nem tervezett felújításokat is el kell végezni, amelyek további mintegy 5 millió forinttal növelik a felújítás költségeit, erre azonban már plusz forrást kell kerítenie a plébánia hivatalnak. A mostani jótékonysági koncert adományaiból érkező bevételt is teljes egészében a templom rekonstrukciós munkálataira költik majd.

Karsai Péter a Mithras Pedagógus Kórus karnagya, nyugalmazott országgyűlési képviselő, iskolaigazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy a kórusuk egyre szélesebb körben válik ismerté, a hazai fellépések mellett egyre több külföldi, elsősorban a határon túli magyarok lakta területekre kapnak meghívást.

A kórus 2011ben alakult, tagjai közül sokan a Karsai Péter tanítványai voltak általános iskolában és gimnáziumban, óvónők, tanítónők, tanárnők és más zenével már évek óta foglalkozó hölgyek énekelnek a kórusban. Elsősorban Kodály Zoltán, Bartók Béla, Bárdos Lajos műveit, valamint madrigálokat és népdalfeldolgozásokat énekelnek.

A vasárnap estig tartó Jánoshalmi Napok keretében számos kulturális, zenei és gasztronómiai programmal várják a szervezők az érdeklődőket, a templom előtti főtéren felállított nagy színpadon a helyi és környékbeli hagyományőrző csoportok mellett országosan ismert zenekarok is fellépnek.

Vasárnap délelőtt 10 órakor a Szent Anna romai katolikus templomban a városért celebrált ünnepi szentmisére várják az érdeklődőket a három napos rendezvénysorozat zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!