solt

2018.06.02. 11:30

Díjakkal jutalmazták a solti mazsoretteket

Ebben az évben is szép sikerrel szerepeltek a Solti Mazsorett Egyesület csoportjai a XX. Kiskun Országos Ifjúsági Mazsorett Fesztiválon.

Lencsés P. Anna

A Szivárvány, a Mosoly és a Aranykulcs csoport lányai

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

Véginé Vajda Judit, a mazsorettek vezetője lapunknak elmondta, hogy több mint tíz éve vesznek részt ezen a fesztiválon, amely azért is különleges, mivel egy látványos felvonulással kezdődik. A csoportok Kiskunfélegyháza utcáin mutatnak be menettáncot, majd ezt követően kezdődik a verseny színpadi része. A lányokkal idén is új koreográfiákkal készültünk. Megnehezítette felkészülésünket, hogy a kisebb korcsoportokból több gyereket is „felvittek” a nagyobbak közé, akik szerencsére segítettek új társaiknak a koreográfiák elsajátításában.

A fesztiválon a házigazdákon kívül Kiskőrös, Nádudvar, Zsadány, Eger, Debrecen, Hosszúpályi és Solt mazsorettcsoportjai több korcsoportban és több kategóriában mérték össze tudásukat.

– Nagyon erős volt a mezőny, de úgy érzem, reális eredmény született, csoportjaink szép eredményeket értek el. Három korcsoportban és öt kategóriában indultunk. A Szivárvány csoport, ahol a legfiatalabbak, a 6-10 éves lányok vannak, show kategóriában ezüst oklevelet kapott. A Mosoly csoport – akik 11-14 évesek – a II. kategóriában két díjat is nyert, a pompon kategóriában kiemelt aranyat, a show-ban, amelyet bottal és zászlóval mutattak be, arany oklevelet kapott. A felnőtt kategóriában in­duló Aranykulcs csoportunk a pompon és a show-ban is kiemelt aranyat érdemelt ki – sorolta fel büszkén az eredményeket Véginé Vajda Judit.

A Szivárvány, a Mosoly és a Aranykulcs csoport lányai
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!