Nagykőrös

2018.06.30. 08:26

Bélyeggyűjtők állítottak ki Nagykőrösön

Nagykőrösön a Toldi középiskola ad otthont péntektől a Hunfila 2018 – 650 éves Arany János városa, Nagykőrös elnevezésű országos bélyegkiállításnak.

Sebestyén Hajnalka

A 91. alkalommal megrendezett országos rangú bélyegünnepre több kiállító érkezett Ausztriából, Romániából és Szlovéniából is. A szervezők helyszíni választása azért esett Nagykőrösre, mert a település idén ünnepli mezővárosi rangra emelésének 650. évfordulóját, az előző évben pedig a városhoz kötődő Arany János születésének 200. évfordulóját ünnepelték.

A köszöntők közben a műsor hangulatát emelték a házigazda nagykőrösiek képviseletében Gera Zsuzsanna által előadott Arany János balladák, Horváthné Szabó Anett népdalcsokra, valamint a Kiss István népdalkör Arany Jánoshoz kötődő bordalai.

E rendezvényhez kapcsolódóan három bélyeget adtak ki. A 120 forintoson a szecesssziós stílusú nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, a 155 forintoson a színes kupolás Postapalota látható a Kossuth szoborral. A 500 Ft + 300 Ft-os emlékbélyegen pedig a nagykőrösi polgármesteri hivatal kapott helyett, különlegességként pedig a 100 éves Magyar Vakok és Gyengénlátók Egyesületével karöltve braille írással is elolvasható a felirat.

A filatélisták nagyszámban gyűltek össze. A megnyitó műsor után a közönség együtt tekinthette meg a sportcsarnokban berendezett a bélyegkülönlegességekből álló tárlatokat. A bélyegeken túl ebben az évben is több képeslap kiállítás helyet kapott.

A kecskeméti Bélyeggyűjtőkör tagjai közül ezúttal senki nem szerepelt a kiállítók között bélyeggel, egyedül Sebestyén Imre, aki viszont képeslap kategóriában készített tablókat Nagykőrös és Arany János kapcsolatáról. A kecskeméti gyűjtők azonban a zsűrizésben és a teremőri feladatoknál aktívan szerepet vállaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!