Kecskemét

2018.04.20. 20:00

Klasszikus rockot öltöztetnek kicsit modernebb köntösbe

Jaggers klasszikus rockzenét játszik modern köntösben. Szombat este a Jaggers lép színpadra a Hetényi Közösségi Házban. A rockbanda koncertje egyben szülinapi buli is, hiszen az énekes, Szeleczki Dávid aznap ünnepli 24. születésnapját.

Sebestyén Hajnalka

Balról: Pető Bence, Zelei Kristóf, Benedek Bence és Szeleczki Dávid

A Hetényi Közösségi Ház Debüt koncertsorozatának szombati sztárvendége, a Jaggers nem ismeretlen a közönség körében, többször adtak már koncertet és a X-Faktor tehetségkutatóból is sokan felfigyeltek rájuk. Énekesük, Szeleczki Dávid bár már a fővárosban él, de nagykőrösi születésű. Ott végezte el középfokú tanulmányait az Arany János Gimnáziumban. Ez idő alatt is sokszor megfordult Kecskeméten, szívesen járt át bulizni és mozizni. Mai napig szívesen tér vissza. A koncertjük szombaton 19.30-kor kezdődik, ennek apropóján beszélgettünk vele.

– Mióta játszotok ebben a felállásban?

– A zenekar 2008-ban alakult meg. Több tagváltás után 2017 őszére alakult ki a mostani felállás. Pető Bence gitározik, Zelei Kristóf dobol, Benedek Bence basszusgitáron játszik, jómagam éne­kelek.

– Korábban más zenekarokban is játszottatok?

– A Jaggers előtt egyedül nekem volt több zenekarom. De mindannyian zenei előképzettséggel rendelkezünk, és kisgyerekkorunk óta foglalkoztat minket a zene világa.

– Rockstíluson belül hogyan jellemeznéd a Jaggerst?

– Ha lehet így fogalmazni, akkor a klasszikus rockot öltöztetjük egy kicsit modernebb köntösbe. Kicsit maibb, kicsit modernebb felfogásban.

– A zenei repertoárotokat milyen számok alkotják? Vannak saját dalaitok is?

– Vegyes a kép, a feldolgozások mellett már négy saját dalunk van, és természetesen készülnek az újabbak.

– Merre koncerteztek, hol láthat-hallhat a közönség?

– Legtöbbször Budapesten zenélünk klubokban, de megfordultunk már több vidéki városban is. Kecskeméten márciusban léptünk fel a Tekában, a Fringe fesztiválon. Tavaly a barackpálinka-fesztiválon is volt szerencsénk koncertezni. Most szombaton pedig Heténybe várjuk a kö­zönséget.

Balról: Pető Bence, Zelei Kristóf, Benedek Bence és Szeleczki Dávid

– Mire számíthatnak a rajongók Hetényben?

– A Debüt koncertre nagy meglepetéssel nem készülünk. Jelenleg is dolgozunk egy saját dalon és egy feldolgozáson, mely rengeteg időnket elveszi. Hetényben a januárban megjelent kislemezünk dalai hallhatók majd. De az biztos, hogy jó bulira lehet számítani, ugyanis pont aznap leszek egy évvel idősebb, és állok színpadra elsőnek 24 évesen.

– Az X-Faktorban is jártatok, ahol ByeAlex volt a mentorotok. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok?

– Mindenki nagyon élvezte a műsort: a pörgést, a folyamatos próbákat, ötleteléseket. Lehet azt mondani, hogy itt szokott össze nagyon a banda. Rengeteg új dolgot tanultunk és köszönhetünk a műsornak. Mind zenében, mind az életben. A tapasztalat mellett sok barátot és kapcsolatot is szereztünk, ami ehhez a szakmához elengedhetetlen.

Zenélés csak a munka után

A fiúk a mindennapokban civil foglalkozást űznek. Benedek Bence a Madách Színházban hangosító, Pető Bence az adminisztráció és az értékesítés világában dolgozik, Zelei Kristóf szoftverfejlesztő, Szeleczki Dávid pedig a Liszt Ferenc reptéren dolgozik, és felel az utasok biztonságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!