Kecskemét

2018.04.13. 14:00

Japán pillanatok a Cifrapalotában

A Katona József Múzeum és a Kecskemét–­Aomori Magyar–Japán Baráti Kör együttműködésében valósult és nyílt meg a Kakemono: A felfüggesztett pillanat című új időszakos kiállítás.

Mihályka Gyula

Sok érdeklődőt vonzott a négy neves ázsiai alkotó tárlatának megnyitója

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Méhesi Éva

A Cifrapalota két emeleti termében Dénes Mirjam, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum japán gyűjteményének kurátora ajánlotta a nagyszámú érdeklődő jelenlétében a négy neves ázsiai alkotó munkáit. Gyokusen Kasagi, Taeko Tsunoda, Shiei Kamano, Rinsetsu Yoshikawa japán képzőművészek alkotásai­ból Yoko­zawa Yoshitaka művészeti menedzser révén Magyarországon először Kecskeméten látható a tárlat. Viseleti anyagokkal a kecskeméti Sirbu Aida gazdagította a május 13-ig látogatható kollekciót.

Sok érdeklődőt vonzott a négy neves ázsiai alkotó tárlatának megnyitója
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Méhesi Éva

Az intézményhez kapcsolódó hír az is, hogy dr. Rosta Szabolcsot, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatóját választották a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnökévé. A szakmai szövetség alapszabálya szerint ugyanis a szervezet elnöksége minden évben új elnököt választ tagjai közül, most a kecskeméti igazgatóra esett a választás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!