Kecel

2018.04.23. 08:36

Huszonöt éve város Kecel

Kecel 25 éve város, a települést 284 évvel ezelőtt alapították újra a török kori pusztítás után. Április 22-én, vasárnap délután erre emlékeztek egy ünnepi közgyűlésen, és a testületi kitüntetéseket is átadták.

Barta Zsolt

A keceli Musical stúdió mai és korábban végzett diákjai egy közös dallal köszöntötték a friss díszpolgárt, Illésné Márin Éva pedagógust. Valahol Európában című musicalből „A zene, az kell” c. számot énekelték, ezzel fejezve ki hálájukat és szeretetüket a tanárnőnek.

Fotó: Barta Zsolt

Kecel 25 éve város, 284 évvel ezelőtt alapították újra a török kori pusztítás után, Patachich Gábor kalocsai érsek 1734. április 22-én kelt rendeletében. Vasárnap délután erre emlékeztek egy ünnepi közgyűlésen a város művelődési házában. Ennek alkalmából került sor a testületi kitüntetések átnyújtására. Haszilló Ferenc polgármester a Kecel díszpolgára címet két személynek, dr. Csapi Géza gyógyszerésznek és Illésné Márin Éva pedagógusnak adta át. Kecel városáért címet Stalter Antalné kapta, míg az Év vállalkozója elismerést Csík Józsefnek – a Bács – Generál Kft. tulajdonosának ítélte a város vezetése. A Pro Cultura elismerést Matos Józsefné, Matos Maja kapta. A rendezvényen Pintér Csaba, Keceli Polgárőr Egyesület tiszteletbeli tagja és Orcsik Istvánt elnök és Haszilló Ferenc polgármester az Év polgárőre elismeréseket Pásztor Jánosnénak és Szőke Juditnak adományozta.

A keceli Musical stúdió mai és korábban végzett diákjai egy közös dallal köszöntötték a friss díszpolgárt, Illésné Márin Éva pedagógust. A Valahol Európában című musicalből „A zene, az kell” c. számot énekelték, ezzel fejezve ki hálájukat és szeretetüket a tanárnőnek.
Fotós: Barta Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!