Budapest/Kiskunhalas

2018.03.27. 20:00

Soós Imre-díjat kapott a kiskunhalasi kötődésű színésznő

A színházi világnap alkalmából idén is odaítélték a szakmai díjakat. A pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat kapott Mészáros Blanka, a budapesti Katona József Színház művésze is.

Pozsgai Ákos

Ebben az évben egyeztetési okból elmarad a MASZK Országos Színészegyesület hagyományosan megrendezett jótékonysági gálaestje, ezért az elismeréseket a díjazottaknak egy általuk játszott előadás után a színpadon adják át.

A kiskunhalasi születésű Mészáros Blanka hétfő este a budapesti Katona József Színház színpadán, a Berlin, Alexanderplatz című előadást követően, a Kossuth-díjas Hegedűs D. Géza színész-rendezőtől vehette át a Soós Imre-díjat, amelyet a MASZK Országos Színészegyesület ítélt oda neki. A díjat minden esztendőben az arra méltó pályakezdő tehetség érdemli ki.

Mészáros Blanka a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumban érettségizett, majd 2010-2015 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. Színész-gyakorlati idejét a budapesti Katona József Színházban töltötte, azóta az ottani társulat tagja. Blanka a közlemúltban címszerepet kapott a Rómeó és Júlia című darabban, amelyet nyáron láthat majd a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.

Mészáros Blanka Fotók: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!