Kecskemét

2018.03.09. 17:35

Meseváros: mesékkel nevelik a gyerekeket a színházra

Az óvodás és általános iskolás korosztályt célozza a Katona József Színház legújabb, Meseváros című projektje, melynek megnyitó rendezvényét pénteken tartották a kecskeméti színházban. A program legfőbb célja, hogy a gyermekek életkorához illeszkedő mesefeldolgozások révén bemutassa és megkedveltesse a színház világát a legfiatalabb korosztályokkal.

Koós Kata

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A március 1-től 18 hónapon keresztül zajló Meseváros programot Lesku Katalin, projektmenedzser ismertette a megjelentekkel.

– A 25 millió forint összköltségvetésű pályázat megvalósítása során az 5-14 éves korosztályt szólítjuk meg. A pályázó színház célja, hogy az óvodás korosztálytól kezdve megismertessük a gyermekekkel a színház világát, élményszerűen mutassuk meg számukra a meséket. A célcsoportot alkotó 245 gyermeket a mesék világán keresztül vonjuk be a nem hagyományos tanulási formákba, hogy kialakítsuk a színházba járás igényét – mondta a projektmenedzser.

A program keretében a színház havi szakköröket, kulturális órákat, tehetséggondozó foglalkozás-sorozatokat, témanapokat, táborokat, színháztörténeti vetélkedőket szervez majd a résztvevő gyermekeknek. A projekt végén pedig a feldolgozott mesékhez kapcsolódó, módszertani foglalkoztató anyagokat kapnak majd az oktatási-nevelési intézmények.

A program témavezetői a színház munkatársai lesznek, minden intézmény saját témavezetőt kap majd. A projekt során az óvodás korosztályt a Ferenczy Ida Óvoda nagycsoportosai képviselik majd, akiknek témavezetője Csombor Teréz lesz. A kisiskolás korosztályt a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola mint székhelyintézmény képviseli, továbbá két tagintézménye, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, valamint a Móra Ferenc Általános Iskola. E tanintézmények témavezetői März Fruzsina, Mahalek Gábor és Szegvári Juli lesznek.

A programhoz csatlakozott továbbá a Szent Imre Katolikus Általános Iskola Tóth Kata témavezetésével, valamint a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI is, melynek témavezetője Csapó Virág lesz.

Réczei Tamás, a projekt szakmai vezetője megnyitó beszédében ismertette a program során feldolgozásra választott meséket. A Hamupipőke, a Kis gyufaárus lány, A rendíthetetlen ólomkatona, Az égig érő paszuly és A fenyőfa meséje szerepel a projekt tematikájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!