Kecskemét

2018.03.05. 20:00

Kezdetét vette a 33. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Az ünnepélyes megnyitó része volt a Kecskemét Arcai IV. című képzőművészeti tárlatnak, melyet a Hírös Agórában tartottak meg hétfőn.

Sebestyén Hajnalka

A Kodály iskola diákjainak zenés műsora után dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg ünnepi szavaival a fesztivált. Hangsúlyozta: a város életében a művészeti élet fontos, az itt élő és alkotó művészek meghatározóak a város arculatában. A tavaszi fesztivál egyik célja, hogy be tudják mutatni a város értékiet. Ez a kiállítás kiváló alkalom erre, egy helyen tekinthetők meg a művek, melyek a világ különböző művészeti irányzatait is magukon hordozzák.

A kiállítást ifj. Gyergyádesz László ajánlotta a közönség figyelmébe. Mint mondta az alkotók között vannak kecskemétiek és Kecskeméthez kötődő alkotók. Valamennyien a város egy-egy számukra fontos részét örökítették meg. A mikrokozmosztól a makrokozmoszig minden látható.

A Kecskemét Arcai IV. kiállítás anyagát a Kecskeméti Képzőművészek Közössége által meghirdetett képzőművészeti pályázatra beérkezett alkotásokból állították össze. A szakmai zsűri döntése alapján első helyezett lett Király Gábor festőművész. Második helyezést megosztva kapta Lőrincz Luca keramikus művész, Szabó Pál festőművész és László Dániel festőművész. Különdíjat vehetett át Nagy Ottilia festőművész és Ulrich Gábor képzőművész.

A Tavaszi Fesztivál március 28-áig több mint 100 programmal várja a kultúra iránt érdeklődőket a város különböző helyszínein.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!