orgovány

2018.02.05. 15:44

Százharminc széknek lett gazdája

Kényelmes, új székekre gyűjtöttek a helyi művelődési ház részére Orgoványon. A jótékonysági gála az Orgoványi Kulturális Egyesület és Orgovány Gyöngyszemei Hastánccsoport szervezésében zajlott.

Gulyás Sándor

Élénk kulturális élet zajlik Orgoványon, melynek központja a művelődési ház. Az intézmény többek között helyet ad az Orgoványi Kulturális Egyesület színházi, illetve az Orgovány Gyöngyszemei Hastánccsoport próbáinak és fellépéseinek, valamint a helyi oktatási intézmények rendezvényeinek is.

– Aktív szülőként és programszervezőként nagyon sok időt töltök a művelődési házban. Az intézmény összességében megfelel az elvárásoknak, ám a nézőtér székeinek állapota sok kivetnivalót hagy maga után. Ennek ismeretében szerveztünk jótékonysági gálát, melynek bevételét a színházterem székeinek cseréjére ajánlottunk fel – mondta el lapunk érdeklődésére Járvásné Vantal Margit főszervező, az Orgovány Gyöngyszemei Hastánccsoport vezetője, az Orgoványi Kulturális Egyesület tagja.

A fellépők székekre gyűjtöttek Fotó: Gulyás Sándor

A napokban tartott jótékonysági gála megmozgatta a község apraját-nagyját. A műsorban a szervezők hastánc- és drámacsoportjai mellett felléptek az Orgoványi Általános Iskola és Zeneiskola jelenlegi és egykori diákjai, valamint a baba-mama klub tagjai.

Százharminc szék örökbe­fogadói oklevele talált gazdára, ami azt jelenti, hogy a meglévő székállomány csaknem felét újra tudja cserélni az intézmény. Az örökbefogadási akció folytatódik, a támogatás befizetésére a könyvtárban van lehetőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!