kecskemét

2018.02.16. 19:58

Ravasz László emlékkiállítás nyílt a Ráday Múzeumban

Ravasz László református püspök, a lenyűgöző szónok és író életét és tevékenységét bemutató kiállítás nyílt pénteken a kecskeméti Ráday Múzeumban.

Gulyás Sándor

Az anyagot Ravasz László születésének 135. és a reformáció 500. évfordulójára állították össze a tárlat kurátorai, a református püspök unokái és dédunokája, Bibó Borbála, Szacsvay Éva és Tegzes Orsolya.

A kiállítást Dr. Ritoók Zsigmond akadémikus, klasszika-filológus, professzor nyitotta meg, aki a református püspök szónoki nagyságát méltatta. Dr. Szacsvay Éva néprajzkutató a családi vonatkozású emlékeket osztotta meg az érdeklődő közönséggel. A megnyitót a Kecskés Együttes előadása színesítette. A vándorkiállítás március 14-ig tekinthető meg.

A tárlathoz előadásokat is kapcsoltak a szervezők. Ravasz László szószéki, egyházi és társadalmi hatásáról, február 23-án 16 órától, Dr. Literáty Zoltán egyetemi adjunktus, református lelkész beszél, „A leányfalui évek – emlékezés Nagyapánkra, ifjúkorunkra” címmel Dr. Szacsvay Éva néprajzkutató, a református püspök unokája tart előadást március 2-án az intézményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!