Kiskunhalas

2018.02.17. 13:30

Halasra érkezett az Arany 200 busz

A Pásztortűz Egyesület szervezésében 2018. február 17-18-án, szombat-vasárnap, 10 és 16 óra között látogatható az Arany 200 Busz. A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílt a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítás. Ennek országosan utazó változata az „Arany 200 busz”, ingyen tekinthető meg, a hétvégén Kiskunhalason, a Semmelweis téren.

Pozsgai Ákos

- Az „Önarckép álarcokban” című tárlatnak elkészítjük az iskolai oktatást kiegészítő, országosan utazó változatát is. Az e célra átalakított „Arany 200 busz” tavaly július 10-től járja az országot. Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A buszba manuális játékokat és a digitális eszközöket is beépítettek, melyek nem csupán szórakoztató élményt nyújtanak, de mélyebb tudást is közvetítenek. A buszt múzeumpedagógusok is kísérik – mondta el Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke.

Hozzátette: az Arany 200 busz hétfőn is Kiskunhalason lesz, a Szilády Áron Református Gimnázium udvarán fog parkolni, ahol 8-16 óráig várják az iskolai csoportokat.  Másnap, február 20-án, kedden a jánoshalmi Szent Anna Katolikus Iskola előtti parkolóban látogathatják ingyen a kiállítást az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában