kecskemét

2018.02.22. 12:55

Családi emlékeket gyűjt a múzeum a város 650. születésnapja alkalmából

Személyes emlékek, fotók, dokumentumok, családi hagyatékok gyűjtését hirdette meg a Katona József Múzeum Kecskemét születésének 650. évfordulója alkalmából. A beérkező tárgyakat idei városi programokon fogják bemutatni, és az intézmény gyűjteményét is gyarapítják velük.

Hraskó István

Hajagos Csaba, a múzeum történész-muzeológus, gyűjteményvezető munkatársa elmondta: aki nem szeretne véglegesen megválni féltve őrzött relikviáitól, azt is biztatnák, hogy keresse fel a múzeumot, és vigye be személyes emlékeit, legalább egy fotózás erejéig, hogy így is gazdagítani tudják a város múltjának ismeretanyagát.

A gyűjtés február közepén kezdődött és egészen december 31-éig tart. A hagyatékokat, tárgyakat, fotókat és egyéb dokumentumokat a Kecskeméti Katona József Múzeum főépületébe (Bethlen körút 1.) lehet bevinni munkanapokon. A gyűjtéssel kapcsolatos egyéb kérdésekre a 20/2268719-es telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen Hajagos Csabától lehet választ kapni hétköznap 8 és 16 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!