Nagykőrös

2018.01.24. 12:05

Kortárs művészek festményeiből nyílt kiállítás Nagykőrösön

Kiállítás nyílt a New World in Art kortárs képzőművészeti közösség festményeiből a nagykőrösi Svájci Házban kedden a Magyar Kultúra Hete alkalmából. A tárlaton többek között kecskeméti, szigetszentmiklósi, kalocsai, nagykőrösi, tiszakécskei, gyömrői és budapesti alkotók műveit tekinthetik meg a látogatók.

Koós Kata

– A csoport tagjai kiállításokon találkoztak, így alakult ki e baráti művésztársaság. Az alkotók többféle technikával és stílusban dolgoznak. A művek között láthatók akvarellel, akrillal, olajjal, pasztellel és szénnel készült alkotások. Pompázatos színek, élet és elmúlás, tavasz és nyár, érzések és hangulatok. A New World in Art a 21. században maga az ősi, az eredő, mely tele van érzéssel, színnel, kétséggel és vágyakozással, elmúlással és élettel. Ez a kis maroknyi, lelkes művész közösség azt üzeni a világnak, hogy embernek lenni jó és kiváltság. Hogy az élet nem szürke, és hogy érezni nem szégyen – fogalmazott a kiállítást megnyitó beszédében Rácz Anikó, művelődésszervező.

A tárlat február 20-ig, hétköznaponként 10 és 18 óra között megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!