eredményhirdetés

2018.01.27. 18:09

Amatőr fotósokat díjaztak Kecelen

Évek óta hagyomány, hogy a decemberi keceli virágfesztivál tiszteletére fotópályázatot írnak ki. Ennek eredményhirdetését rendezték meg a napokban Kecelen.

Barta Zsolt

A tavaly hatodik alkalommal kiírt pályázatra a fotósok két kategóriában küldhettek be képeket. Míg decemberben a Flora Virágfesztiválon készített szelfiket minősítette a zsűri, addig most a fényképezőgéppel retro témában elkészült legjobb virágfotókat mutatták be.

A felhívásra kilenc településről – Fót, Baja, Kecel, Kalocsa, Kiskőrös, Dunavecse, Kiskunhalas, Hercegszántó, Kunszentmiklós – 145 felvételt küldtek be. A legfiatalabb pályázó 15 éves, a legidősebb pedig már nyugdíjaskorú volt. A zsűri tagjai Varga Eszter és Kecskeméti Károly fotósok, illetve Benedek Imre, a BI Design Reklámstúdió tulajdonosa voltak.

A bírálók egyetértettek abban, hogy színvonalas pályamunkákat értékeltek. Véleményük szerint a fotósoknak nem volt könnyű dolguk, mert figyelni kellett arra, hogy a megörökített retro tárgy és a virágok együtt mutassanak jól a fotókon, és a kompozíció nagyításra alkalmas legyen.

Az első helyezést a kalocsai Gombaszöginé Vargacz Terézia érte el A fiók mélyén című alkotásával. Második helyezett Halló című fotójával a hercegszántói Kiszner Piroska lett. A harmadik díjat a bajai Fishbäckné Horváth ­Ildikó Mérlegelve című fotójával nyerte el. Különdíjat kapott a keceli Bolla Lilla, a kalocsai Nagy Erik és a bajai Kovács Ilona. A zsűri által kiválasztott 25 kép február 1-ig tekinthető meg a keceli művelődési ház kiállítótermében, a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola grafika és festészet tanszakának növendékeinek virágokat ábrázoló pasztelltanulmányrajzai mellett.

Címkék#Kecel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!