Rendezvény

2024.06.09. 17:01

Kitüntetést is átadtak a homokmégyi vadásztársaság családi napján – galériával

A Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság, az ország szarvasbikában egyik leggazdagabb területtel rendelkező vadásztársasága, minden nyáron megtartja a juniálisra keresztelt családi napját. A szombaton tartott összejövetel célja a vadászbarátság elmélyítése, a jó kapcsolatok ápolása volt, hiszen a szántóföldi növénytermesztés és a vadgazdálkodás néha egymás útját keresztezi.

Zsiga Ferenc

Rigó Ferenc, a vadásztársaság elnöke köszöntötte a vendégeket, köztük dr. Szigeti Bélát, a Bács Kiskun Vármegyei Vadászkamara alelnökét, a Bács Kiskun Vármegyei Vadászszövetség ügyvezetőjét, a homokmégyi és a szomszédos települések polgármestereit.

vadásztársaság, családi nap, kitüntetés
Kitüntetést is átadtak a homokmégyi vadásztársaság családi napján
Fotó: Zsiga Ferenc

Rigó Ferenc méltatta a vadásztársaság elnöki posztját korábban betöltő Horváth Jánost, akit a vármegyei vadászkamara példamutató közösségformáló vadászati tevékenységéért és a vadásztársaságért végzett kiemelkedő szakmai munkájáért a Hubertus Kereszt arany fokozatában részesítette. A kitüntetést dr. Szigeti Béla és Rigó Ferenc adta át a díjazottnak. 

A homokmégyi vadászház udvarán a gyerekekről sem feledkeztek meg, légvár és íjászat várta őket. Utóbbi a családi felnőtt tagjait is vonzotta, hiszen a vadászíjjal való vadászat hazánkban is engedélyezett, még ha az elejtés esélyét csak nagy szakértelemmel, sok gyakorlással és megfelelő álcázással lehet növelni. Itt ilyenről nem volt szó, a papírból készült fácán nem repült el, a rengeteg találat ellenére állta a sarat.

A családi nap a tombolasorsolással zárult.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában