Honvéd Nyugdíjas Klub

2024.06.04. 17:00

Strázsa az esőben: a változékony időben is sokan túráztak – galériával

Akár a vizisportok közé is sorolható lett volna a Nyári Strázsa túra, melyet szombaton rendezett meg a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete. A szikrázó napsütés és a szakadó eső váltakozva kísérte azokat a vállalkozó kedvű túrázókat, akik a kedvezőtlen előjelek ellenére vállalták a megmérettetést.

Gulyás Sándor

A rossz idő mellett az elmúlt időszak párás, változékony időjárása hatására a nyár ellenére a késő tavaszi arcát mutatta a Felső-Kiskunság helyi védettséget élvező Strázsa-hegy környéki területe a gyönyörű lombkoronájával, gombáival, virágaival és ezernyi pillangójával. Gyönyörű fotókat készíthetett, aki nem hagyta otthon ezen a napon a fényképezőgépét. 

Szabadszállás, Strázsa túra,
Strázsa túrát tartottak
Fotó: Beküldött fotó

Közel negyven településről 178-an regisztráltak és 154-en teljesítették is a választott 5-10-17 kilométeres táv valamelyikét. A rendezvény legfiatalabb túrázója a négyéves Nagy Richárd volt Szabadszállásról, aki 10 kilométert gyalogolt, a legidősebb a 77 éves Silinginé Orbán Rozália velencei túrázó az 5 kilométeres távot teljesítette.

A célban a sportolóknak lehetőségük volt „ötpróbás” pontjaik beváltására és egy finom csülökpörkölt elfogyasztására is.

A túra eredményes lebonyolításáért köszönet illeti a rendező Honvéd Nyugdíjas Klub önkéntesei mellett Szabó Imre, Szívós László, Tóth János, Ozsváth János, Józsa Gábor vállalkozókat, valamint a rendezvény fő támogatóját az „AKTíV Magyarország” projektet és a BÁCSSPORT egyesületet.

A következő alkalom az Őszi Strázsa túra lesz. A programot július hónapban hirdetik meg, melyre szeptember közepéig lehet előregisztrálni. További információk, a túra beharangozóját megtalálod az új ötpróba oldalán, a részletes kiírást pedig az egyesület oldalán a program a meghirdetését követően található meg – tájékoztatta hírportálunkat Buza Vince, a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesületének elnöke.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában